Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας


Με σαφείς αναφορές για την ενότητα της Αριστεράς με δυνάμεις από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Μητρόπουλος παρουσίασε χθες την ιδρυτική διακήρυξη της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.
Οι διεργασίες για τη συγκρότηση «αντιμνημονιακού» πόλου στον σοσιαλιστικό χώρο επισφραγίστηκαν με τη ίδρυση της Ενωσης -κοινωνική οργάνωση και όχι κόμμα- χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο κ. Μητρόπουλος.
Ο γνωστός εργατολόγος στην ομιλία του επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται η Αριστερά είναι η ενότητα, η κοινή δράση και ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα προαναγγέλλοντας ότι η Ενωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίτευξη της ενότητας, χωρίς ηγεμονισμούς και περιορισμούς, χωρίς περιχαρακώσεις και τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος.
«Δεν υπάρχει σωτηρία από τα πρόσωπα και τους σχηματισμούς του μνημονιακού κύκλου» είπε ο κ. Μητρόπουλος, ενώ άφησε αιχμές και για όσους κάνουν πρόσκαιρες οριακές διαφοροποιήσεις από το μνημόνιο. «Αν στην πορεία υπάρξει συνέρευση στην κοινή προσπάθεια για ενωτική αριστερή προοδευτική διέξοδο από την κόλαση του μνημονίου, θα δηλώσουμε παρόντες», είπε ο κ. Μητρόπουλος προαναγγέλλοντας ότι το ιδρυτικό συνέδριο θα διεξαχθεί τον Μάρτιο το οποίο και θα αποφασίσει τους παραπέρα στόχους του κοινωνικού κινήματος. Μέχρι τότε η Ενωση θα οργανωθεί σε Συλλόγους, Ενώσεις και Ομίλους Προβληματισμού και Δράσης σε όλη τη χώρα.


Πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου