Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Φουντώνει η αναταραχή στην Παιδεία



Εντείνεται το κλίμα αντίδρασης στα πανεπιστήμια με αφορμή τις επιχειρούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και ενόψει της συμπλήρωσης δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι φοιτητές απαντούν με καταλήψεις σχολών και διαδηλώσεις στις προτάσεις που έχει καταθέσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ μαζί με τους μαθητές διοργανώνουν συλλαλητήριο την προσεχή Δευτέρα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Χθες, εξάλλου, φοιτητές -προερχόμενοι στην πλειονότητα τους από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά- πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης έξω από τη Βουλή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προσήχθησαν 5 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.
Παράλληλα με τις διαδηλώσεις, οι φοιτητές εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε «κυλιόμενες» καταλήψεις πανεπιστημιακών τμημάτων. Ήδη, σε κατάληψη βρίσκονται 30 τμήματα (κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα) αριθμός που αναμένεται αυξηθεί έως και τη Δευτέρα που έχει προγραμματισθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, καθώς η διαβούλευση για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια έχει εισέλθει στην τελική φάση. Πάντως, τα περισσότερα ιδρύματα έχουν απορρίψει το σχέδιο του υπουργείου.
Αυτό το διάστημα, κάθε πανεπιστήμιο ολοκληρώνει την επεξεργασία των θέσεών του και σε έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Δεκεμβρίου θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των προτάσεων που θα εισηγηθούν προς το υπουργείο.

Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου