Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Πιθανή η οικουμενική κυβέρνηση»


«Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για επανένωση της κεντροδεξιάς» λέει ο Γ. Γιακουμάτος. Δεν αποκλείει οικουμενική κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τη ΝΔ.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης εάν ο λαός δεν δώσει αυτοδυναμία σε κάποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα και εκτίμησε ότι στις προσεχείς εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. 
Μιλώντας στον realfm 97.8 και στους Β. Σκουρή και Γ. Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες για την επανένωση της κεντροδεξιάς, σημείωσε όμως ότι αυτήν την πρωτοβουλία θα πρέπει να την αναλάβει το κόμμα του. 
«Ο σπόρος του διχασμού είναι μία παλιά ιστορία για τη ΝΔ. Όταν ο καθένας κοιτάει το ‘εγώ’, όταν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές εκεί καταλήγουμε» είπε χαρακτηριστικά. 
Για την επίμαχη αρθρογραφία του Φ. Κρανιδιώτη, ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει τις απόψεις του, τόνισε πως ο Αν. Σαμαράς δεν επηρεάζεται από φιλοδοξίες αλλά σημείωσε:
«Τον Καραμανλή και όλους τους άλλους τους ‘έφαγε’ το περιβάλλον. Μακριά από τους Βασιλικότερους του Βασιλέως. Στην Ελλάδα υπάρχει και το επάγγελμα του κολαούζου αλλά ο Σαμαράς είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα». 
Ο κ. Γιακουμάτος τόνισε πως η ΝΔ θα συνεχίσει να στηρίζει όσες από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων και η απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων και κατέληξε λέγοντας: 
«Αν κάναμε εμείς τα αυτονόητα ακόμη θα κυβερνάγαμε»...


Πηγή : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου