Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Κλειστόν» λόγω απεργίας



ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας ενώ δε θα πραγματοποιηθεί και καμία πτήση καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένα και τα τρένα του ΟΣΕ λόγω 24ωρης απεργίας.
Οι αμαξοστοιχίες θα σηκώσουν χειρόφρενο την Πέμπτη καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο προαστιακός και το τμήμα του μέτρο Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο. Επιπλέον, οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα έχουν αρχίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από χθες. Η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. Απεργία πραγματοποιείται και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτά σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία με τους γιατρούς να μετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ήδη από τη Δευτέρα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ συμμετέχει στην σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.
Οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας δε θα γίνουν σήμερα λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.
Η ΠΝΟ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, ενώ το ίδιο έκαναν και οι λιμενεργάτες, αφού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας αποφάσισε να επεκτείνει τη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της.


Πηγή : newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου