Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μια προσωπική μαρτυρία με τον Βαγγέλη Παπαχρήστο στο Real.gr


Τον είδα στο καφενείο της Βουλής. Στο χώρο των καπνιστών-συνεχίζει βλέπετε να καπνίζει, όπως τότε που πρωτοξεκίνησε, «Καρέλια Αγρινίου». Και μάλιστα άφιλτρα. 
«Βαγγέλη, τι θα γίνει» τον ρώτησα. «Είναι πολλοί αυτοί που φωνάζουν». 
«Αυτοί που φωνάζουν, συνήθως μετά σιωπούν. Από αλλού να το φοβούνται. Αλλού να ψάχνεις» μου απάντησε.
«Θα το καταψηφίσεις Βαγγέλη;», τον ξαναρώτησα. Μου έκλεισε το μάτι, χτύπησε το άφιλτρο τσιγάρο πάνω στο πακέτο λίγο πριν το ανάψει και πήρε το συνωμοτικό χαμόγελο, εκείνο από τα δύσκολα χρόνια.
Κατάλαβα. Το μεσημέρι κουβεντιάζοντας με τους συναδέλφους στη Real τους είπα ότι το βράδυ στην ψηφοφορία θα υπάρξουν εκπλήξεις. Ένας τουλάχιστον θα το καταψηφίσει.
Ο ίδιος δεν αιφνιδίασε την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Τους το προανήγγειλε και παρά τις πιέσεις καταψήφισε. Γνώριζε για τη διαγραφή, μα δεν οπισθοχώρησε. ΄Ετσι ήταν πάντα. Ο νεότερος μαθητής που βασανίστηκε επί Δικτατορίας, από τους πρώτους που διαφώνησε με το λεγόμενο «βρώμικο ΄89» και αποχώρησε από το ΚΚΕ. Συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, στενός φίλος και συνομιλητής του Νίκου Κοτζιά, χωρίς μέχρι σήμερα-παρά τις διαφωνίες του- να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα που στεγάστηκε (και στο οποίο πριν από αυτόν ήταν βουλευτής ο πατέρας του) , προτίμησε να μην διαβεί τον Ρουβίκωνα…
Λίγο αργότερα, με συνοπτικές διαδικασίες ο Πρωθυπουργός διέγραψε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τον βουλευτή Πρεβέζης Βαγγέλη Παπαχρήστο που ψήφισε όχι επι της αρχής του πολυνομοσχεδίου. 
Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το τι ψήφισε ο βουλευτής του, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ενημέρωσε με την σειρά του το σώμα της βουλής πως ο Βαγγέλης Παπαχρήστος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου