Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση

Με συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες, τρία κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης δείχνουν το άσχημο κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής τάσσεται κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Μία πρόταση που έχει φέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Αντί μίας εξεταστικής επιτροπής είναι προτιμότερη μία κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή, η οποία θα αναλύσει τι συνέβη στο παρελθόν και θα μελετήσει τις προτάσεις για την οικονομία στο μέλλον”. 
“Οι εξεταστικές επιτροπές άλλωστε δεν προσέφεραν τίποτε στο παρελθόν, κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα και δε γίνεται ποτέ πραγματική συζήτηση για το τι συνέβη και φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Η σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής θέτει όλα τα κόμματα προ των ευθυνών τους και για το πως φθάσαμε σε αυτήν την κατάσταση, αλλά και για το πως θα ξεφύγουμε από το τούνελ της παρ’ ολίγον χρεοκοπίας”. 
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία παίρνει αποστάσεις από τις λεκτικές επιθέσεις που εξαπέλυσε τις προηγούμενες ημέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
“Αναγνωρίζοντας ως κατακτημένο δικαίωμα στον ιδιότυπο, προκλητικό και συχνά ισοπεδωτικό λόγο στο φίλο μου τον Θόδωρο, όπως φαντάζομαι και ο ίδιος αναγνωρίζει για τους επικριτές του, δεν πιστεύω ότι παρόμοιοι χαρακτηρισμοί εξυπηρετούν σήμερα”.
“Χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας και την εμπιστοσύνη των πολιτών δε μπορεί να ευοδωθεί το δύσκολο έργο με το οποίο έχουμε επιφορτιστεί. Ο λαός δε μπορεί να αιφνιδιάζεται ούτε με λεκτικές υπερβολές και αφορισμούς, ούτε κυρίως με κυβερνητικές πρακτικές που αποδυναμώνουν το μέτωπο ενότητας και συμπαράταξης. Αλλιώς θα μας επιστρέψει στην ύβρη”.
Τέλος, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής τονίζει με νόημα, ότι κάποιοι συνεχίζουν να σκέφτονται το πολιτικό κόστος.
“Δεν υπάρχουν περιθώρια για «μεσοβέζικες» λύσεις. Και ακόμη λιγότερο, για φόβο πολιτικού κόστους. Όποιος σκέφτεται έτσι, όποιος σήμερα εργάζεται για το πολιτικό μέλλον ή τις φιλοδοξίες του, βρίσκεται σε λάθος θέση. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαιτούνται καθαρές λύσεις, υπευθυνότητα και δικαιοσύνη χωρίς «προβοκάτσιες»”.



Πηγή : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου