Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Το στοίχημα του πρωθυπουργού


Η διάσωση του πολιτικού συστήματος κάτω από τις εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες είναι από τα κεντρικά στοιχήματα του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, γεγονός βέβαια που προϋοθέτει ότι θα δώσει στους πολίτες την αίσθηση του δικαίου στην πράξη χωρίς εξαιρέσεις.
Η προεκλογική φράση του Πρωθυπουργού «κάθαρση παντού και ας ματώσουμε….» φαίνεται ότι φθάνει ο καιρός να υλοποιηθεί. Στο Μέγαρο Μαξίμου πληθαίνουν οι συσκέψεις για το πώς θα χειριστούν το θέμα κάθαρση, γρήγορα, στο πλαίσιο βέβαια του νομικού μας πολιτισμού,ώστε οι πολίτες που δοκιμάζονται να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Αξιοπρόσεκτο είναι ότι για την απόφαση του Πρωθυπουργού για ελέγχους σε πολιτικούς που ελέγχονται για πλουτισμό, αλλά και επιχειρηματίες είναι ενήμερος και ο αρχηγός της ΝΔ. Αν. Σαμαράς. Παράλληλα μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά υπάρχει συμφωνία και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που να επιτρέπει έρευνα σε βάθος όσο αφορά τα πολιτικό χρήμα.
Ήδη με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου το ΣΔΟΕ κάνει «φύλλο και φτερό ήχηρά ονόματα πολιτικών , αλλά και επιχειρηματιών που έχουν συνδεθεί με εύκολο και γρήγορο πλουτισμό από αδιαφανείς πόρους.
Οι ελεγκτικές αρχές της Κύπρου, αλλά και η συνδρομή δικαστικών αρχών του εξωτερικού, συμβάλουν, ώστε να συλλεγούν στοιχεία που στοιχειωθετούν διώξεις…
Βεβαίως στην κυβέρνηση υπάρχει σκεπτικισμός στο να μην εμφανιστεί ότι η επιχείρηση «καθαρά χέρια» αποσκοπή στο να δωθεί …. «αίμα» στο κοινό και ως εκ τούτου θα είναι πολύ προσεκτικοί.
Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι θέμα «τιμής για την παράταξη, αλλά και τον πολιτικό κόσμο…»ορισμένοι που προκάλεσαν να υποστούν τις συνέπειες του νόμου, προκειμένου να μην προπηλακίζονται αδιακρίτως οι πολιτικοί.
Πέραν αυτού όμως ο Πρωθυπουργός επιμένει πάρα πολύ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς μάλιστα αυτό συνιστά προεκλογική του δέσμευση, αλλά και απόφαση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Παρά την αντίδραση πολλών βουλευτών , ο κ. Παπανδρέου βοηθούμενος και από το γεγονός ότι συμφωνεί σε γενικές γραμμές και η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανοίξει το θέμα.
Οι μήνες που έρχονται μέχρι την Άνοιξη θεωρούνται σημαντικοί, καθώς θα «χρωματιστούν» από ραγδαίες Ευρωπαϊκές εξελίξεις και πάντως σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι τον Απρίλιο οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.
Έχοντας ψηφήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου τις βασικές μεταρρυθμίσεις ο Πρωθυπουργός θα έχει «λυμένα τα χέρια» για πάν ενδεχομενο, ακόμη και εκλογικό αιφνιδιασμό, μέσα στην ΄Ανοιξη, εάν αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να έχει εκ νέου την πολιτική πρωτοβουλία.
Δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο ότι αυτή την πρόβλεψη έκανε πρόσφατα και η Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στο διαθεσμικό όργανο που συνεδρίασε πρόσφατα αποφασίστηκε από τα μέσα Φεβρουαρίου να υπάρξουν περιοδείες υπουργών , στελεχών, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού στην περιφέρεια.



Πηγή : newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου