Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η Βουλή αρνήθηκε να άρει την ασυλία τεσσάρων βουλευτών


Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα περί άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών για κατηγορίες που αφορούν σε διαφόρων ειδών αδικήματα.
Ειδικότερα, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας για τους:
-Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών την εποχή που υπηρέτησε ως δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.
-Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο που δεν διέθετε τα απαιτούμενα προσόντα. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.
-Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, με εντολή του τοποθετήθηκαν μπάρες σε κεντρική αρτηρία, απαγορεύοντας την προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.
- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. 
Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών.



Πηγή : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου