Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΧΑ: Η Εθνική έκλεψε την παράσταση.

Κίνηση ματ κατά των κερδοσκόπων έκανε την Πέμπτη η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με το να φέρει δύο μέρες νωρίτερα προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τις 227.640.590 νέες μετοχές που προέκυψαν απο την μετατροπή των ομολογιών.

Η σχετική απόφαση «μπλόκαρε» τους πωλητές που ήθελαν να «παίξουν» με την είσοδο των νέων μετοχών. Οι ρευστοποιήσεις αναμένονταν να εκδηλωθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση αφού οι μετοχές θα έμπαιναν την ερχόμενη Τετάρτη.
Έτσι, θα έδιωχναν τις «μάνες» από τα χαρτοφυλάκια τους αποκτώντας ρευστότητα και θα προσδοκούσαν την επανατοποθέτηση τους στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε τιμές χαμηλότερες.
Η αλλαγή αυτή όμως «φρέναρε» τις συγκεκριμένες κινήσεις αφού πλέον δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για να ανάλογα «παιχνίδια».
Την ίδια στιγμή στέλεχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών που συμμετείχε στην Επιτροπή Λειτουργίας της Αγοράς και εγκρίθηκε η επίσπευση της έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών τόνισε ότι η αρχική ημερομηνία ήταν ενδεικτική και όλα έγιναν με βάση τη νομοθεσία.
Όμως στελέχη της αγοράς έκαναν λόγο για αιφνιδιασμό και ορισμένοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την αλλαγή ημερομηνίας.
Οι ανακοινώσεις της διοίκησης της ΕΤΕ έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και συγκεκριμένα στις 15:25 μ.μ. με αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι πωλήσεις στη μετοχή της ΕΤΕ και να κλείσει με πτώση κατά 2,84% στα 8,20 ευρώ.
Οι πιέσεις στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας ανέτρεψαν την τάση της αγοράς, η οποία απο ανοδική έγινε καθοδική. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση κατά 0,19% στις 1.586,11 μονάδες. Στο σύνολο της αγοράς, κέρδη εμφάνισαν 100 μετοχές, 73 ζημιές και 129 παρέμειναν αμετάβλητες.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η παραμονή του Γ.Δ. πάνω από τις 1580 μονάδες είναι καλό «σημάδι» για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.
Εξέφρασαν την άποψη ότι αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης θα κινηθεί με σχετική ευκολία πάνω από τις 1.600 μονάδες και στη συνέχεια μπορεί να διεκδικήσει τις 1.700 μονάδες. 



Πηγή : Νίκος Θεοδωρόπουλος από ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου