Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ιατραφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους, πέραν της διετίας, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.


Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πέραν της διετίας, για όλους τους ανέργους προωθεί το υπουργείο Εργασίας με ειδική νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη την Τετάρτη στη ΝΕΤ.

Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ, όπως επισημαίνουν Τα Νέα, στο νόμο 3845/2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας κ.λπ.» περιλαμβάνονται διατάξεις στις οποίες προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας άνω των 30 ετών και μέχρι 65 ετών που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματος τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού 600 ημέρες εργασίας ή 2 χρόνια. Αυτό το κατώτατο όριο αυξάνεται ανά 120 ημέρες ή 4 μήνες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και μέχρι τη συμπλήρωση των 4.500 ημερών εργασίας ή 15 ετών ασφάλισης.

2) Δεν ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δημόσιο ή σε άλλον ασφαλιστικό οργανισμό.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

Τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή στην ασφάλιση είναι: αίτηση για υπαγωγή στην ασφάλιση, υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και ότι μόλις αναλάβει οποιαδήποτε εργασία (μισθωτή ή ελεύθερο επάγγελμα) θα το δηλώσει στον ασφαλιστικό οργανισμό.

Επίσης, σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισμούς, θα πρέπει να προσκομίζονται σχετικές βεβαιώσεις για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης.



Πηγή : health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου