Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Ηράκλειο "Η Κρήτη μας ενώνει".

 Για πρόσωπα που χρησιμοποιούν τις εκλογές για να ανταλλάξουν τις ψήφους των Κρητικών με τη δική τους καταξίωση, έκανε λόγο κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Ηράκλειο ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του Συνδυασμού “Η Κρήτη μας ενώνει” κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές και θερμό ακροατήριο πολιτών που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως “Ο μεγάλος αγώνας μας έχει ξεκινήσει. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε βήμα δυναμώνει. Παντού συναντάμε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να δουλέψουν για όσα δικαιούται το νησί μας. Μαζί μας ενώνονται άνθρωποι που ξέρουν καλά ότι μόνο με αφοσίωση και ανιδιοτελή προσφορά μπορείς να κάνεις πράγματα. Να αλλάξεις καταστάσεις”.
“Σήμερα, πρόσθεσε, αφήνουμε πίσω μας το χθες. Το χθες που υποδουλώνει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Το χθες όπου η κυβερνητική πολιτική μας καταδικάζει σε διαρκή ύφεση, σε απόγνωση, σε γκρίνια και μιζέρια. Αφήνουμε μια και καλή πίσω μας στερεότυπα και αντιλήψεις που μας έμαθαν να αρκούμαστε στο μέτριο, στο μισό. Λόγια που βάφτιζαν «ανάπτυξη» το φιλότιμο των Κρητικών. Και «έργα» τον κόπο και τη δουλειά του Κρητικού”.
Μάλιστα σημείωσε ότι “ότι υπάρχει πρόταση, υπάρχουν εναλλακτικές ιδέες, ρεαλιστικές, που μπορούν να βάλουν την Κρήτη ξανά στη θέση του πρωταγωνιστή, εκεί που της αξίζει. Αρκεί να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όσα δικαιούμαστε. Να πάρουμε όσα μας χρωστούν. Όσα τόσα χρόνια μας έχει στερήσει ένα αναποτελεσματικό αθηνοκεντρικό κράτος. Ένα ιδιότυπο καθεστώς που τακτικά παραμελεί την Κρήτη με τις γνωστές σε όλους επιπτώσεις”.
“Στις εκλογές του Νοεμβρίου, ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, κάνουμε μία νέα αρχή. Βάζουμε τέλος στην έλλειψη υποδομών, στα εμπόδια για μία εξωστρεφή, ανάπτυξη, σε κομματισμούς και προσωπικές τακτικές που υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητά μας. Η πραγματική μάχη, είναι η αναμέτρηση με τα προβλήματα και σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται «ποιος και με ποιο σχέδιο» μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, το νησί μας από την ύφεση, τους πολίτες από την ανασφάλεια”.
Με θερμά λόγια μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης για τους συνεργάτες του σε αυτή την προσπάθεια, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι αποτελούν “μία ικανή ομάδα που την ενώνει μια κοινή γραμμή, η γραμμή για την ανάπτυξη της Κρήτης, η οποία απλώνεται από τη Ζάκρο και το Παλαίκαστρο μέχρι τα Σφακιά και την Γαύδο”.
“Στις 7 του Νοέμβρη, υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης , πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δε θα σηκώσουμε εμείς τα βάρη για τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Δε θα δεχτούμε νέα σκληρά μέτρα που μας σπρώχνουν πιο βαθιά στην ύφεση. Δε θα στηρίξουμε τον υποψήφιο Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ως μέλος αυτής της Κυβέρνησης έβαλε την υπογραφή του για να είναι σήμερα η χώρα μας έρμαιο στις διαθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δέχθηκε τη μείωση των μισθών στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους, στους αγρότες ενώ την ίδια ώρα άφησε τους έχοντες και κατέχοντες στο απυρόβλητο”.
“Αυτά, συμπλήρωσε, και να θέλουμε δεν ξεχνιούνται, γιατί δεν μας αφήνει η ίδια η ζωή να τα ξεχάσουμε και η ανοχή της κοινωνίας εξαντλήθηκε.
“Το μήνυμα, κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, θα το στείλουμε μαζί, γιατί υπάρχει πρόταση που μπορεί να κάνει πραγματικά την κρίση ευκαιρία, μη επιτρέποντας να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο όλοι αυτοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους στις κυβερνητικές προτάσεις”.



Πηγή : 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου