Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σταϊκούρας : "η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση"




Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις δύο ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να διαψεύσει δημοσίευμα του πρακτορείου Dow Jones σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ με τον προϋπολογισμού του 2011, υπογραμμίζοντας ότι «[…] πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουμε δεσμευτεί και στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού και στο μνημόνιο, τα 9,1 δισ. ευρώ, είναι μέτρα που είναι αρκετά […]» και πως «[…] όλα αυτά που έχουν ακουστεί, με τα νούμερα που έχουν ακουστεί, για τα παραπάνω μέτρα, π.χ. αν είναι 4 δισ. ευρώ κλπ, δεν ισχύουν […]» (Δελτίο Ειδήσεων Mega, 12.11.2010).

Ωστόσο, χθες, δύο ημέρες μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε για το 2011 πως στόχος παραμένει η μείωση του ελλείμματος στο 7,6% και προσδιόρισε την πρόσθετη προσαρμογή που θα απαιτηθεί στα 4 δισ. ευρώ (Βήμα 99.5, 16.11.2010).
Χθες, μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναδιπλώθηκε και δήλωσε πως «[...] σεβόμαστε πλήρως τους στόχους του 2011 και σκοπεύουμε να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα [...]» (Βρυξέλλες, 16.11.2010).
Είναι εμφανές πως για ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.
Για άλλη μία φορά, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα θα πράξει μετεκλογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου