Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση Λ. Αυγενάκη για τις εξελίξεις στην τοπική ΝΔ

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης «στελεχών» των τοπικών οργάνων της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης συζητώντας με συνεργάτες και φίλους του, ξεκαθάρισε  ότι οι ευθύνες της ήττας είναι συνολικές, πως ξεκινούν από ψηλά και εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού. Και όσοι πεισματικά αρνούνται συνολικά τις ευθύνες και μπαίνουν στη διαδικασία να προσωποποιούν και να στοχοποιούν, είναι βέβαιο ότι εκφράζουν τις προσωπικές τους πικρίες, πιθανόν από τη μη εκλογή τους, ενώ από την άλλη πλευρά, αυτός είναι ο κλασσικός τρόπος μετάθεσης ευθυνών. 

Ωστόσο, τέτοιου είδους επαναλαμβανόμενα γεγονότα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η κοινωνία απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς. Σήμερα, κάθε κομματικό όργανο, πέρα και έξω από τις στενές του υποχρεώσεις και αρμοδιότητες, οφείλει αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα να ασχολείται επιπλέον και με τα προβλήματα όλων των πολιτών και όχι μόνο με τα στενά κομματικά ζητήματα. Κάθε πράξη ή δήλωση περαιτέρω εσωστρέφειας δεν ωφελεί ούτε την εικόνα του κόμματος, ούτε την ανασύνταξη των δυνάμεων της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. 
Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι ποιος πραγματικά αγκαλιάζει τα προβλήματά τους και ποιος πραγματικά επιχειρεί και πετυχαίνει να τα επιλύσει. Κατά την παρούσα κρίσιμη οικονομικά περίοδο, αυτή οφείλει να είναι η βασική προτεραιότητα όλων, θεσμικών ή υπηρεσιακών φορέων και κομματικών στελεχών.


Πηγή : 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου