Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Προσεκτική ως προς τις προσχωρήσεις «γαλάζιων» βουλευτών στο κόμμα της η Ντ.Μπακογιάννη

Με νέο αίμα κατά 80%, αλλά και με παλιά, δοκιμασμένα και άφθαρτα πρόσωπα κατά το υπόλοιπο 20% υπόσχεται η Ντόρα Μπακογιάννη ότι θα είναι το κόμμα της, την ίδρυση του οποίου θα ανακοινώσει την Κυριακή.
Οι πυρετώδεις προετοιμασίες κορυφώνονται, ενώ η προσοχή της Ρηγίλλης «αποσκιρτήσεις» βουλευτών της προς το νέο πολιτικό μόρφωμα. Γι' αυτό και συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι επαφές και τα σχόλια της κ.Μπακογιάννη στην κρίσιμη μυστική ψηφοφορία για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.


Κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό την ονομασία του νέου κόμματος, η κ.Μπακογιάννη τηρεί προσεκτική στάση ως προς το θέμα τυχόν προσχωρήσεων «γαλάζιων» βουλευτών στο κόμμα της, καθώς δεν θέλει να χρεωθεί κάποια «ρετσινιά» για μια (νέα) αποστασία, η οποία θα παραπέμπει συνειρμικά στο πολυτάραχο 1965 και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο πατέρας της Κ.Μητσοτάκης στην αποστασία των βουλευτών της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. Σε κάποια από τις συζητήσεις της άφησε να εννοηθεί ότι η ίδια έχει δώσει «γραμμή» να μην παρουσιαστεί κάποιος βουλευτής στην ιδρυτική εκδήλωση.

Η κ.Μπακογιάννη βρισκόταν από νωρίς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρώην πρωθυπουργός ο κ.Μητσοτάκης και συναντήθηκε με την Έλσα Παπαδημητρίου και τον Αθ.Γιαννόπουλο.

Διαχυτική και ευδιάθετη, η ανεξάρτητη βουλευτής συνομίλησε στους διαδρόμους και στο καφενείο της Βουλής με διάφορους βουλευτές της ΝΔ, καθώς και με κάποιους εκ των εγκαλουμένων πρώην υπουργών, όπως ο Γ.Βουλγαράκης κ.ά. Ακούστηκε μάλιστα να λέει σε ορισμένους από αυτούς μετά τις ομιλίες τους: «Σε άκουσα, ήσουν δυνατός» . Η κ.Μπακογιάννη δεν αποχώρησε από την ψηφοφορία, όπως έπραξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά παρέμεινε και ψήφισε.

Σε κουβέντα της με δημοσιογράφους σχετικά με το υπό αναγγελία κόμμα της είπε ότι «υπάρχει μεγάλη κρίση αντιπροσώπευσης» και ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός «έρχεται να 'αξιοποιήσει' το φθαρμένο πολιτικό σύστημα».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι και η ίδια προέρχεται από αυτό, λέγοντας: «Εγώ θέλω να είμαι ρεαλίστρια και συγκεκριμένη. Θα κάνω την αυτοκριτική μου». Τόνισε άλλωστε: «Έχω να πω πολλές νέες προτάσεις στην κοινωνία».

»Οι πολιτικοί συνήθως αρέσκονται να βλέπουν τα πράγματα μέσα από μεγεθυντικούς φακούς. Τους τελευταίους έξι μήνες που βγήκα από τον 'γυάλινο πύργο' ξαναβρήκα τη βουλευτή Ευρυτανίας, ξαναμπήκα στο καφενείο, 'ξανάνοιξε η αυλαία για μένα', όπως λέει και ο Καζαντζάκης στην 'Ασκητική' του» εκμυστηρεύτηκε στους συνομιλητές της.



Πηγή : in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου