Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Ομάδα κρούσης» εν όψει των διαπραγματεύσεων για τον ευρω-μηχανισμό στήριξης


Σύσκεψη υπό τον Γ.Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργικού συμβούλου Λουκά Παπαδήμου, των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ.Ξενογιαννακοπούλου, έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μορφή που θα έχει ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης μετά το 2013, κάτι που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα διατηρεί τις θέσεις της, όπως αυτές τις εξέφρασε 


Πηγή : in.gr
ο ίδιος πρωθυπουργός, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών στον ευρω-μηχανισμό, τις οποίες προωθεί με επιμονή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Στη σύσκεψη της Τρίτης υπό τον κ. Παπανδρέου έγινε κατανομή ρόλων μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Παπαδήμο έχει ανατεθεί ήδη ειδική αποστολή στη Γερμανία, όπου θα μεταβεί ως απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να έρθει σε επαφή και να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους της καγκελαρίου Μέρκελ για την εξεύρεση μιας φόρμουλας κοινής αποδοχής.
Το ταξίδι του κ. Παπαδήμου στο Βερολίνο ενδέχεται να γίνει και εντός της εβδομάδος, προκειμένου να υπάρξει ένα κοινής αποδοχής σχέδιο για τη φύση του μηχανισμού ως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Στις συναντήσεις αυτές αναμένεται να εξεταστούν και τα δεδομένα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας και οι δυνατότητες μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης της θέσης της Ελλάδας σε πιο ρεαλιστική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου