Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

H Tρόικα περιμένει να ρίξουμε στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που θα διευκολύνει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας από τη Δευτέρα!!


Μοναδική χώρα της ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε., η Ελλάδα, για την οποία οι μανδαρίνοι των Βρυξελλών δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα ποσοστά για το έλλειμμα του 2009 και κατά συνέπεια του δημόσιου χρέους.
Από την άλλη, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως στο δεύτερο γύρο πρέπει να ψηφίσουμε για τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού και τη δημοτική συγκοινωνία, «η οποία θα καλυτερέψει τη ζωή μας». Όλα αυτά τα τερπνά σε μια χώρα που βυθίζεται στην άβυσσο του ΔΝΤ.
 

Μας λένε ακόμη πως, έτσι κι αλλιώς, η τρόικα δεν καταλαβαίνει από πολιτικό κόστος και από εκλογικά αποτελέσματα αποδοκιμασίας ή καταδίκης των κυβερνητικών μέτρων.

Αν όμως ήταν έτσι, γιατί οι άτεγκτοι τεχνοκράτες των Βρυξελλών κωλυσιεργούν επί ένα μήνα και δεν εκδίδουν τα οριστικά αποτελέσματα του ελλείμματος; Αν «δεν μασάνε» από αντιμνημονιακή ψήφο, γιατί δεν δίνουν από σήμερα τα στοιχεία και δεν ζητούν τα ανάλογα -βαρύτατα- μέτρα;
Αλλά περιμένουν να ρίξουμε στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που θα διευκολύνει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας από τη Δευτέρα.



Πηγή : Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου