Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

«Όποιος δουλεύει αμείβεται»



Αν και από μέρους της Ν.Δ. σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο επιχειρείται να υποβαθμιστούν οι πρόσφατες εξελίξεις, μετά τις διαγραφές και τις παραιτήσεις στελεχών της, η πραγματικότητα σίγουρα κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Γιατί πέρα από την ουσία στην πολιτική μεγάλο, αν όχι τεράστιο ρόλο παίζουν και οι εντυπώσεις, και αυτή τη στιγμή σε αυτό το πεδίο η Νέα Δημοκρατία χτυπιέται πανταχόθεν.
Η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Ν.Δ., μετά από μια οδυνηρή ήττα στις περιφερειακές αλλά και στις δημοτικέςεκλογές, έχει διαμορφώσει ένα αρνητικό σκηνικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο και καλείται άμεσα να διορθώσει, εφόσον το επιθυμεί, και να σταθεί ξανά γερά στα πόδια του.
Τη σοβαρότητα της κατάστασης προφανώς έχουν αντιληφθεί ο βουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης με τα στελέχη της ΝΟΔΕ, που ξεκίνησαν από χθες περιοδείες στην ενδοχώρα του νομού για να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της Ν.Δ. και να του αναπτερώσουν το ηθικό.
 Η δουλειά αυτή δεν είναι εύκολη, ειδικά έχοντας απέναντί τους πλέον τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος δε φαίνεται να έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Τα γεγονότα δείχνουν πως η απομάκρυνσή του από τη Ν.Δ. θα συμπαρασύρει μαζί της και πλήθος άλλων στελεχών του κόμματος και ακόμα περισσότερων ψηφοφόρων που θα μεταπηδήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Οι παραιτήσεις πρόσφατα στο Καστέλι και χθες στο Αρκαλοχώρι μάλλον είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και έπεται συνέχεια.
Το τι θα πράξει στο εξής η Ν.Δ. είναι ένα ερώτημα και θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα, γιατί όπως και στη ζωή έτσι και στην πολιτική όποιος δουλεύει αμείβεται και όποιος έχει στρατηγική κερδίζει τον πόλεμο.


Πηγή : Ελένη Βασιλάκη - Εφημερίδα Μεσόγειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου