Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι μεταγραφές της Ντόρας από τη Ν.Δ.



Με… πολιτικές μεταγραφές από τη Νέα Δημοκρατία, κυρίως πολιτευτών και κομματικών στελεχών με μακρά πορεία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και με την αξιοποίηση νέων ηλικιακά προσώπων, χωρίς… κομματικά ένσημα, προσπαθεί η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να κερδίσει τη μάχη των πολιτικών εντυπώσεων. Η κυρία Μπακογιάννη επιχειρώντας να πείσει ότι διαθέτει επιρροή και έχει στελέχη ετοιμοπόλεμα, έδωσε το «πράσινο φως» να ανακοινωθεί η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία συμμετέχουν γνωστά ονόματα στο νεοδημοκρατικό σύστημα εξουσίας με πολυετή κομματική εμπειρία και από τους περισσότερους νομούς της χώρας.
Η κυρία Μπακογιάννη με την ένταξη στην Οργανωτική Επιτροπή στελεχών προερχόμενων από τη Ν.Δ. που είχαν αποστασιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες από τη Ρηγίλλης, επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα ότι το κόμμα της είναι στάσιμο κοντά στο 3% που καταγράφουν μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό δημοσιοποιήθηκαν τα 115 άτομα της Οργανωτικής Επιτροπής, εκτός της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, με τα οποία επιθυμεί η «Δημοκρατική Συμμαχία», να αναδείξει ένα νέο, ικανό και αξιόλογο, στελεχιακό δυναμικό από όλους τους επαγγελματικούς χώρους.
Στην Επιτροπή που θα οργανώσει το συνέδριο που θα γίνει την προσεχή Άνοιξη, συμμετέχουν πρώην βουλευτές της Ν.Δ., όπως οι κυρίες Σοφία Καλαντζάκου (Μεσσηνίας) και Χρυσή Καρύδη (εκδότρια, ήταν βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ. με προσωπική απόφαση του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή) και οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ., οι κκ. Στ. Νικηφοράκης (Χανίων) και Ν Τζίρος (ιατρός-Γρεβενά).
Έντονες συζητήσεις προκαλεί η ανάμιξη στα οργανωτικά της Συμμαχίας, του κ. Χαρ. Μανιάτη, τέως περιφερειάρχη Αττικής (επί κυβερνήσεων Καραμανλή), που διατηρεί στενή πολιτική φιλία με μια σειρά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., όπως ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης.
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η συμμετοχή στη Επιτροπή της κυρίας Γεωργίας Ζαφειροπούλου, κόρη του αείμνηστου Νώντα Ζαφειροπούλου. Η ένταξή της στη Συμμαχία, πυροδότησε ποικίλα σχόλια, καθώς ο αδελφός της κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος, ήταν επί σειρά ετών δήμαρχος Χαλαδρίου, ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον κ. Β. Κικίλια, μετά από συμφωνία με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. Επίσης ο άλλος αδελφός της, ο κ. Μιχ. Ζαφειρόπουλος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος για το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών και συναντήθηκε προ ημερών με τον κ. Σαμαρά, ενώ έχει τη στήριξη αρκετών στελεχών της Ν.Δ.
Μια συμμετοχή που δημιουργεί ποικίλα σχόλια είναι του πρώην πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Μελέτη Τζαφέρη, στενού πολιτικού φίλου του τέως δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη και του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Μουσουρούλη (συνεργάστηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης).
Επίσης, στην Επιτροπή συμμετέχουν πολιτευτές, όπως η κυρία Ελένη Πυλαρινού (Ζάκυνθος) που ήταν μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και ο πατέρας της υπήρξε βουλευτής, η κυρία Θέκλα Παρασκευούδη (Λάρισα) που ήταν επί σειρά ετών μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ., ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Αθ. Καφέζας (Αχαϊας), κ.α.
Ακόμη ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή του κ. Ι Κουλιζάκου (πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ), της κυρίας Όλγας Βησσαράκη (ήταν πολιτική φίλη του πρώην υπουργού κ. Π. Παυλόπουλου και επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ.), της κυρίας Τόνιας Κανελλοπούλου (τέως αντιδημάρχου Αθηναίων, πρώην μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και με θητεία σε κυβερνητικές θέσεις επί κυβερνήσεων Καραμανλή), της κυρίας Ρέας Γκούβερη (η μοναδική γυναίκα μέλος του Πολιτικού Συνδικαλιστικού Γραφείου της Ν.Δ. επί πολλά έτη) που είναι μάχιμη συνδικαλίστρια και μέλος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, κ.α.
Στη λίστα υπάρχουν και νέα πρόσωπα –της γενιάς των 30άρηδων στα οποία επενδύει η κυρία Μπακογιάννη, όπως της οικονομολόγου Γαρυφαλλιάς Μίχου (διαμερισματική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων), κ.α. αλλά και πρόεδροι ΝΟΔΕ της Ν.Δ. (ο κ. Γ. Σιορίκης, κ.α.).
Με απόφαση της κυρίας Μπακογιάννη πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκε ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυκαλάκης και τα 113 μέλη της κατανέμονται σε τέσσερις τομείς που θα έχουν ως αντικείμενο την προετοιμασία του καταστατικού, την επεξεργασία των προγραμματικών κατευθύνσεων, τη χάραξη της στρατηγικής και πολιτικής δράσηςκαι την οργανωτική συγκρότηση και προετοιμασία.
«Με τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκινούμε μια πορεία για ένα συνέδριο ανοικτό σε διαφορετικές ιδέες, σε νέα ρεύματα σκέψης , σε σύγχρονες τάσεις. Ένα συνέδριο το οποίο μέσα από αναλυτική συζήτηση και εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες θα διαμορφώσει πολιτικές θέσεις και προγραμματικές κατευθύνσεις» τόνισε στη δήλωσή της η κυρία Μπακογιάννη και συνέχισε: «Ένα συνέδριο όπου ο σεβασμός στην ελευθερία της έκφρασης και στη διαφορετική άποψη θα κατοχυρωθεί καταστατικά, έτσι ώστε η μειοψηφία και θα ακούγεται και θα προστατεύεται. Ένα συνέδριο σύγχρονο το οποίο θα στηριχθεί στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και θα παρέχει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής συμμετοχής ομιλητών και συνέδρων στις προσυνεδριακές εργασίες. Ένα συνέδριο που θα καταστήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία στην κοινωνία μια ισχυρή και δυνατή συμμαχία ιδεών.»



 Πηγή : tovima.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου