Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

“Φτιάχνοντας το τείχος, μεταθέτετε το πρόβλημα αλλού…”


«H κατασκευή ενός τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν αποτελεί λύση, απλώς θα μετατοπίσει το πρόβλημα αλλού», δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Ε.Ε.
To πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ μετέδωσε ότι ο κ. Μπαγίς απαντούσε σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί από τον τύπο και την κοινωνία έπειτα από την είδηση για την κατασκευή τείχους.
Ο ίδιος φέρεται να έχει προσθέσει ότι «η απόφαση για την κατασκευή τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο δεν στρέφεται κατά των Τούρκων πολιτών», ωστόσο είναι σαφές πως η Άγκυρα εκφράζει με σαφή τρόπο την αντίθεσή της στην ελληνική απόφαση. 
Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος επικαλούμενος πολιτικές και διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι το ζήτημα του τείχους που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ελλάδα αλλά και γενικότερα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αναμένεται να κυριαρχήσει στις αυριανές συζητήσεις στο Ερζερούμ.
Όλα αυτά λίγες ώρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από τον Έβρο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανίων, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, καλώντας την να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει «άμεσα και απτά» το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.


Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου