Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση Πάγκαλου – Παμπούκη για τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων

Ανακοινώσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας στα πολιτικά τους γραφεία, εξέδωσαν οι κύριοι Πάγκαλος και Παμπούκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Πολιτικού Γραφείου δεν αφορούν έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας του Γραφείου.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού του Γραφείου του (σημειώνεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής και δεδομένων).


Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των συνδέσεων φωνής και δεδομένων, το ποσό που προκύπτει ως μέσος όρος κόστους ανά γραμμή, είναι 79 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας) - ποσό το οποίο χαρακτηρίζεται ως απολύτως λογικό και πολύ μικρότερο από την κατανάλωση πολλών ιδιωτών.

Όπως επίσης διευκρινίζεται, το ποσό των 1.402,00 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζεται στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ως ένας ενιαίος λογαριασμός για περίοδο χρήσης ενός μηνός, εξαιτίας τεχνικών λόγων, που δεν αφορούν την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης που αφορά το ποσό των 1.402,00 ευρώ είναι από 22/10/2009 έως 30/9/2010, δηλαδή, σχεδόν, ένας χρόνος. Το κόστος, δηλαδή, είναι περίπου 4 ευρώ ανά τηλεφωνική γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της παροχής σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Στην ανακοίνωσή του ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης κάνει λόγο για συστηματική κατασυκοφάντησή του από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Όλα αυτά δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να τα πληροφορηθεί κάποιος αν έκανε μια στοιχειώδη έρευνα... Η σχετική προσπάθεια να αποδειχθεί ότι γίνεται σπατάλη, είναι καθαρά συκοφαντική και καλό θα ήταν όποιοι δημοσιεύουν τις απόψεις τους σε blogs, αλλά πολύ περισσότερο σε εφημερίδες, να είναι πιο προσεκτικοί στη μελέτη των στοιχείων και των αποφάσεων, ώστε να υπηρετούν την αλήθεια κι όχι τον λαϊκισμό και τη συκοφαντία», καταλήγει η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Ο κ. Παμπούκης
Ανάλογη ανακοίνωση – απάντηση εκδόθηκε και από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσό των 2.690 ευρώ δεν αφορά έναν αριθμό κινητού αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας. Στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής, δεδομένων και υπηρεσίες Internet.

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας είναι συχνές οι επισκέψεις του ιδίου και των συνεργατών του στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να αυξάνονται το κόστος των συνδιαλέξεων εσωτερικού/εξωτερικού καθώς και οι χρεώσεις για πρόσβαση στο Ίντερνετ.

«Ο προϋπολογισμός του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για περιστολή των δημοσίων δαπανών και εξορθολογισμού των εξόδων και σε αυτή την κατεύθυνση όλα τα κινητά τηλέφωνα του γραφείου υπάγονται στο ίδιο πρόγραμμα της ίδιας εταιρείας με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις που προσφέρει η αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή : skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου