Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η Κρήτη υπερψήφισε το μνημόνιο!


Αυτά μάλλον μόνο στην Κρήτη θα μπορούσαν να συμβούν!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής ένα ποσοστό 67.8% της Κρήτης φαίνεται να ψήφισε υπέρ του μνημονίου  (50.3%+17.5%=67.8%), ενώ το 32.2% φήφισε κατά του μνημονίου.
Αντιθέτως, στην υπόλοιπη Ελλάδα, το 62% ψήφισε όχι στο μνημόνιο και το 38% (34%+4%) ψήφισε ναι στο μνημόνιο.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

2 σχόλια:

  1. διάβασα το άρθρο σου στο sarotiko.blogspot.com.

    θα πρέπει να ξέρεις και την αντίθετη άποψη από τη δική σου, γι' αυτό σου γράφω το παρακάτω.

    Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ και για την ακρίβεια ποτέ δεν ήμουν πολιτικοποιημένος κάπου. Παρόλη την ανωνυμία που μου παρέχεις σε αυτό το σχόλιο, σου γράφω με το χέρι στη καρδιά.

    Ο Παπανδρέου (πρόσεξε οτι εδώ αποφεύγω τη λέξη πασόκ) τόλμησε να βγάλει μια ολόκληρη χώρα από το λίθαργο πριν από ένα χρόνο. Αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, για φαντάσου σε τι κατάσταση θα είμασταν τώρα-αυτή τη στιγμή, με τα χρυσά κουτάλια που συνήθιζαν να τρώνε οι πολιτικοί τις τελευταίες 4ετίες.

    Δεν έχω άλλο τεκμήριο. Θεωρώ οτι το παραπάνω ξεδιπλώνει ένα χοντρό και ταλαιπωρημένο κουβάρι από σκέψεις. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς είναι η φοροδιαφυγή.

    Τέλος, ποτέ δεν θα ψήφιζα πολιτικοποιημένα.
    Όποιος εξελίσσεται, αυτός έχει την πρώτη θέση στη προτίμησή μου.

    Αν για όλα αυτά έχω λάθος σκέψεις, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ανώνυμε, 7:27 π.μ. 12/11/2010" , διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου.
    Το ποιος έχει ή κάνει λάθος σκέψεις θα το δείξει η Ιστορία και αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο εμάς τους δύο.
    Το άρθρο μου στηρίχθηκε στην προ των εκλογών καθολική δήλωση όλων των κομμάτων και του Γιώργου Παπανδρέου (σου θυμίζω τη διακαναλική συνέντευξή του), ότι ψηφίζουμε υπέρ ή κατά του μνημονίου.
    Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι ο Παπανδρέου και ο κάθε Παπανδρέου, όχι απλώς δε θέλουν να μας βγάλουν από το λήθαργο αλλά αντιθέτως επιθυμούν να είμαστε σε λήθαργο, να χαζεύουμε κάθε βράδυ τα δελτία ειδήσεων, να απέχουμε των εκλογών, να ψηφίζουμε άκυρο-λευκό και να μη μετράει η ψήφος μας, κάτι για το οποίο έχουν φροντίσει άλλωστε όλοι οι πολιτικοί.
    Σε ότι αφορά τη φοροδιαφυγή, εγώ προσωπικά, αλλά και όλοι πιστεύω οι απλοί πολίτες, δεν είδα να γίνεται τίποτα ουσιαστικό για τον περιορισμό της. Εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι με ρυθμίσεις τύπου περαίωσης αντιμετωπίζεται το πρόβλημα... Μάλλον το αντίθετο επιτυγχάνεται και επιπλέον εξοργίζονται οι μισθωτοί και οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι καθώς αισθάνονται κορόιδα.
    Τέλος, ευτυχώς που υπάρχει το "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" και όχι μόνο το "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το αν σταμάτησαν να τρώνε οι πολιτικοί μας με χρυσά κουτάλια...
    Το βέβαιο είναι ότι ο απλός λαός ούτε τρώει ούτε και έφαγε ποτέ με χρυσά κουτάλια.

    Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου και για το σχόλιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή