Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πόσο πληρώνουμε για το κινητό του Πάγκαλου;


Εκτός από… καλοφαγάς (μαζί τα φάγαμε τα λεφτά) φαίνεται ότι είναι και πολυλογάς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ο οποίος σημείωσε λογαριασμό– ρεκόρ στο κινητό του τηλέφωνο, ύψους 2.530 ευρώ για έναν μόνο μήνα.

Και μπορεί να σας ήρθε ζαλάδα από το υπέρογκο ποσό, ο κ. Πάγκαλος όμως δεν πτοείται, αφού δεν θα βάλει δεκάρα από την τσέπη του, καθώς τα χρήματα μπαίνουν  στα κρατικά έξοδα.


Ο κ. Πάγκαλος μιλάει και εμείς πληρώνουμε… Αν κάθε μήνα χρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο με 2.500 ευρώ για να μιλάει, υπολογίστε πόσο μας κοστίζουν τον χρόνο οι «πολιτικές του υποχρεώσεις», περίπου 30.000 ετησίως. Όσο δηλαδή ο μισθός ενός νεοεισαχθέντα εργαζόμενου για 2,5 χρόνια!!!

Εκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν χρεώσει τον κρατικό κορβανά, όπως για παράδειγμα η Κ. Μπατζελή, που έκανε λογαριασμό 4.300 ευρώ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Πάντως, το κόστος των κινητών τηλεφώνων του υπουργείου Παιδείας μέχρι τον Ιούνιο του 2010 ανήλθε σε 16.693. Δηλαδή όλο το υπουργείο μιλάει λιγότερο από ότι ο κ. Πάγκαλος μόνος του!

Ο κ. Πάγκαλος πάντως με ανακοίνωση του διαψεύδει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι «Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, όμως, κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης… Λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των συνδέσεων φωνής και δεδομένων, το ποσό που προκύπτει ως μέσος όρος κόστους ανά γραμμή, είναι 79 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας). Τοποσό αυτό είναι απολύτως λογικό και πολύ μικρότερο από ότι καλύπτει η κατανάλωση πολλών ιδιωτών».



Πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου