Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η κατάρρευση της Ν.Δ.


Πλήρη εικόνα για την κατάρρευση της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Κρήτη έδωσε αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης στη Ρηγίλλης και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, με προσωπική επιστολή που του απέστειλε όπου, χωρίς περιστροφές, τον ενημέρωνε για την ανάγκη αποκατάστασης της εικόνας και της λειτουργία του κόμματος στον τόπο μας.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής με κάθε πρόσφορο τρόπο προσπαθούσε εδώ και καιρό - πριν, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά- να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στον κ. Σαμαρά για την κατάσταση της Ν.Δ. στο νησί μας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη φανερή του ανησυχία αλλά και το ενδιαφέρον για την παράταξη που υπηρετούσε.
Οι ανησυχίες αυτές, που με πολύ πιο προσεκτικό τρόπο εμφάνιζε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Αυγενάκης, όχι μόνο με βάση τη λογική δε θα έπρεπε να αποτελέσουν αιτία διαγραφής αλλά αντίθετα βάση διαλόγου για την αποκατάσταση των πραγμάτων στον κομματικό μηχανισμό της Κρήτης. Ομως συνέβη ακριβώς το αντίθετο, πράγμα που ενισχύει την πεποίθηση του διαγραφέντος βουλευτή ότι η απόφαση για την αποπομπή του από τη Ν.Δ. ήταν προειλημμένη και στα πλαίσια εκκαθαριστικής επιχείρησης από όσους βουλευτές δεν ήταν πλήρως υποταγμένοι στην εσωστρεφή, όπως τα γεγονότα αποδεικνύουν, πολιτική του κ. Σαμαρά.
Η επιστολή πάντως που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της Ν.Δ. με αποστολέα τον κ. Αυγενάκη είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική, σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ».
Με βάση στοιχεία που συνέλεξε η εφημερίδα μας, στην επιστολή αυτή ο κ. Αυγενάκης φέρεται να εξηγεί στον κ. Σαμαρά πως με ξεκάθαρο γνώμονα το συμφέρον της παράταξης, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του Ηρακλείου που τον εξέλεξαν πρώτο βουλευτή στο νομό στις βουλευτικές εκλογές του 2009, επιθυμεί να παρατηρήσει την κατάρρευση του κομματικού μηχανισμού στην Κρήτη, ιδιαιτέρως κατά την παρούσα χρονική συγκυρία και μάλιστα εντονότερα από ποτέ.
Το γεγονός αυτό ο κ. Αυγενάκης είχε επισημάνει και σε όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τον πρόεδρο, αλλά ιδιαιτέρως κατά την προτελευταία, σχεδόν δύο μήνες πριν τις εκλογές. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής υπογράμμιζε στον κ. Σαμαρά πως η κομματική οργάνωση της Ν.Δ. αποδείχτηκε ως εκλογικός μηχανισμός απολύτως ανεπαρκής. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον το σημείο της όπου αναφέρει πως η στήριξη του επίσημου υποψήφιου του κόμματος από τις παραδοσιακές και «ισχυρές» πολιτικές οικογένειες της Κρήτης (Κεφαλογιάννηδων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, Μπαντουβάδων) αποδείχτηκε ανίσχυρη στην πραγματική θέληση του κόσμου, ενώ αγνοήθηκε και η δική του συνδρομή.
Ωστόσο, όπως φέρεται να προσθέτει ο κ. Αυγενάκης, ιδιαιτέρως αγνοήθηκε, από ό,τι φάνηκε, το γεγονός ότι τόσο ο υποψήφιος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο και ο κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης και η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη είναι σημαίνοντες κομματικοί αξιωματούχοι.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος είχε επισημάνει στον κ. Σαμαρά την ανάγκη άμεσης επανόρθωσης της εικόνας του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, που λανθασμένα έχει ταυτιστεί και είναι όμηρος μιας
λογικής οικογενειοκρατίας, η οποία από ό,τι φαίνεται πλέον βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. «Εχει περάσει», τόνιζε ο Ηρακλειώτης βουλευτής, «ανεπιστρεπτί η εποχή που τη λαική δεξιά την εκπροσωπούσαν οι γνωστές σε όλους οικογένειες, αλλά και η περίοδος των παρεμβάσεων με όποια μέσα ή όποιους τρόπους».
Σε άλλο σημείο της επιστολής, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Αυγενάκης είχε σημειώσει στον κ. Σαμαρά πως τη συγκεκριμένη λογική και εξαρτήσεις είχε απορρίψει και αυτός προσωπικά ως υποψήφιος πρόεδρος κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, ενώ, καταλήγοντας, ο Ηρακλειώτης βουλευτής τού εφιστούσε την προσοχή στο ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού κρίνεται θεμελιώδους σημασίας.



Πηγή : Εφημερίδα Μεσόγειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου