Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ε. Βενιζέλος: «Στην Ελλάδα πρόβλημα ενότητας έχει η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση»


«Στην Ελλάδα πρόβλημα ενότητας έχει η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την είσοδό του στο χώρο διεξαγωγής εκδήλωσης του φετινού «Money Show».

Ερωτώμενος για το μορατόριουμ που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα κομματικά στελέχη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Δεν άκουσα τη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο γιατί δεν είμαι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση, ο τόπος, χρειάζεται τη στήριξη και την κατανόηση, ή έστω την ανοχή, όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτικών κομμάτων, και αυτό φυσικά αφορά και τον χώρο του δικού μας κόμματος, την δική μας παράταξη».
Σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε μαζί με άλλα στελέχη στο σπίτι του βουλευτή, Δημήτρη Λιντζέρη, για αποτίμηση του αποτελέσματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Είναι φυσιολογικό και αναγκαίο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να συναντόμεθα, να συζητούμε, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για την πορεία του τόπου, γιατί υποχρέωση της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να τα βγάλει πέρα υπό συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης. Και ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι και προσωπική μου υποχρέωση να συζητώ με τους βουλευτές μας. Αυτό είναι και χαρά μου, το έκανα, το κάνω και θα το κάνω γιατί έτσι στηρίζουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και το έργο και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του «Money Show» με θέμα «Το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στο ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία «να τεθεί το ταχύτερο επί τάπητος, σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ζήτημα επιμήκυνσης της εξόφλησης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ», το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει «αρχικό βήμα για την διαμόρφωση μιας δημοσιονομικής εικόνας η οποία να είναι διαχειρίσιμη, όπως όλοι θέλουμε».
Κατά τον κ. Βενιζέλο «όλα αυτά εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από διεθνείς παράγοντες στους οποίους πολύ μικρή επιρροή μπορεί να έχει η Ελλάδα». Γι’ αυτό, όπως είπε, έχει πολύ μεγάλη σημασία «να κινούμαστε πάντα και αμυντικά, δηλαδή να προετοιμαζόμαστε πάντοτε για κάθε κακό σενάριο και να διαμορφώνουμε την καλύτερη δυνατή θέση για την χώρα μας».
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τους τρεις άξονες, γύρω από τους οποίους κινείται η πολιτική της Κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση. Οι άξονες αυτοί αφορούν στην αυστηρή και συνεπή εφαρμογή του Μνημονίου, στην εφαρμογή πολιτικών για την καλή λειτουργία του κράτους, «με τη μορφή της δημόσιας διοίκησης αλλά και με τη μορφή των εγγυήσεων του κράτους πρόνοιας», και την ολοκλήρωση του σχεδίου εξόδου από την κρίση, «καθώς πρέπει να φωτιστεί το σημείο εξόδου το 2013».


Πηγή : newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου