Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Aυστρία: "Η Ελλάδα, δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της, η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλλει το μερίδιό της, για την τρίτη δόση του δανείου"

Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της, δήλωσε σήμερα ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ, σημειώνοντας ότι η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλει το μερίδιό της στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα το Δεκέμβριο.
  1.     Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στο επίπεδο της φορολογίας, προσέθεσε ο Πρελ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο APA.
  2.     Η Βιένη απειλεί κατά συνέπεια να μην καταβάλει το μερίδιό της των 190 εκατομμυρίων ευρώ στη βοήθεια για το Δεκέμβριο. "Η κατάσταση των δεδομένων που έχουμε δεν μας δίνει κανέναν λόγο για να εγκρίνουμε τη δόση του Δεκεμβρίου", σημείωσε.
  3.  
  4.     Ο ίδιος σημείωσε ότι "θα εκφραστεί πολύ επικριτικά" για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες.
  5.     "Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ έφτασε χθες στην Ελλάδα και θα είναι απασχολημένη όλη την εβδομάδα. Με βάση την αξιολόγησή της, τα κράτη μέλη (της ΕΕ) θα κληθούν να πάρουν θέση" σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου, αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με τα οικονομικά θέματα Αμαντέου Αλταφάζ.
  6.     "Είναι επομένως πρόωρο να κάνουμε δηλώσεις για τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης", σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου