Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Απορίες για το αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την προώθηση και προβολή του νόμου περί “άρσης” του καμποτάζ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με την προβολή του νόμου για τη άρση του καμποτάζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά το φιάσκο της κατ’ ευφημισμόν άρσης του καμποτάζ, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια μορφή αδειοδότησης αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας, οι εύλογες απορίες όλων συνεχίζονται.
Πραγματικά διερωτόμαστε εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έχουν συνεργαστεί και ενδιαφερθεί για την προώθηση και προβολή των υποτιθέμενων οφελών του νέου νόμου.

Αν έχουν διαμορφώσει κάποιο οργανωμένο σχέδιο και αν εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Για παράδειγμα, σύντομα πραγματοποιείται στη Γαλλία μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρο της κρουαζιέρας, η SeaTrade Med, όπου πραγματικά αμφιβάλλουμε αν η Κυβέρνηση έχει προνοήσει να προβάλει το Νόμο περί “άρσης” του καμποτάζ και φυσικά αν υπάρχει ομιλητής από την πλευρά της Πολιτείας για αυτό το ζήτημα.
Επίσης, δεν μας έχει διασαφηνιστεί ακόμη εάν ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο φέρει σημαία Μάλτας υπάγεται στις κοινοτικές ή μη κοινοτικές σημαίες, όπως για παράδειγμα το Zenith.
Για τα θέματα αυτά, υποβάλαμε σήμερα από κοινού με τη συνάδελφο και υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κα Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετική ερώτηση στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου