Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

"Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα πρέπει να σταματήσει να παίζει με την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και ασθενών"


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς, με αφορμή σχετικές αναφορές  του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα πρέπει να σταματήσει να παίζει με την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και ασθενών.
Η διορία προσαρμογής τελείωσε.


Αν αισθάνεται - όπως δήλωσε, σήμερα το πρωί, σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού “Ράδιο Εννέα” - ως “λογιστής της ασθένειας και όχι ως Υπουργός Υγείας και ότι από 1η Απριλίου θα γίνει Υπουργός”, να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να ορίσει έναν άλλον Υπουργό Υγείας μέχρι τότε.
Και επειδή πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν πόσο υψηλούς στόχους έβαλε ο κ. Υπουργός για να παραμείνει στη θέση του μέχρι το Μάρτιο,  επισημαίνουμε ότι αφορούν 7 εκατ. ευρώ που θα δώσει, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Διοικητική Μεταρρύθμιση”,  στα Νοσοκομεία προκειμένου να εγκαταστήσουν σύστημα που θα επιτρέψει να επικοινωνούν μεταξύ τους τα μηχανογραφημένα και διπλογραφημένα συστήματα που είχε εγκαταστήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Δηλαδή, το στοίχημα του κ. Λοβέρδου είναι πώς θα διαχειριστεί αυτά τα 7 εκατ. ευρώ που, αν το ομολογήσει στην επόμενη Σύνοδο των Υπουργών Υγείας  στους ομολόγους του, δεν θα αισθάνεται και πολύ υπερήφανος.
Επίσης, η έλλειψη πολιτικής άποψης που διακατέχει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για τον τρόπο που θέλει να προμηθεύονται τα νοσοκομεία είναι πλέον ξεκάθαρη στον κάθε Έλληνα πολίτη. Στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ παρουσίασε το πολυδιαφημιζόμενο από τον ίδιο νέο σύστημα προμηθειών, που έλεγε ότι θα δώσει σε ιδιώτες και τη διαγωνιστική διαδικασία και το logistic, απομπλέκοντας   τελείως το κράτος.
Χθες, σε συνέντευξή του στο “Κανάλι 9”, υπαναχώρησε και μίλησε ότι τις προμήθειες θα τις κάνει Α.Ε του Δημοσίου που ήδη υπάρχει, και μάλιστα με μία αβέβαιη έκφραση, που τρόμαξε και τον πλέον καλόπιστο.
Σε όλα αυτά, προστίθεται και η ομολογία του Υπουργού, χθες σε ομιλία του στο Νοσοκομείο Αγ. Ανάργυροι, ότι “το Υπουργείο Υγείας είναι ουραγός στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ”.
Θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια ο κ. Υπουργός, γιατί η δέσμευση από το Mνημόνιο να έχει ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση και το διπλογραφικό σύστημα των νοσοκομείων μέχρι τις 31.12.2010 δεν υλοποιήθηκε και την ίδια ώρα παρουσιάζει ως μεγάλο επίτευγμα αν υλοποιηθεί μέχρι το Μάρτιο.
Γιατί δεν αντιμετωπίζει τη μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Yγείας από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αφού σε όλα τα νοσοκομεία γίνονται λιγότερες επεμβάσεις και εξετάσεις από πέρσι;
Γιατί ξέφυγαν οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων το 2010 και από πού θα καλυφθεί αυτή η υπέρβαση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου