Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μανώλης Στρατάκης : "Προσπάθειες για υφαρπαγή της έδρας του ENISA"


Τις καταγγελίες του συλλόγου Φίλων του ENISA, σχετικά με τις μεθοδεύσεις για την απομάκρυνση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών από την Κρήτη και την Ελλάδα μεταφέρει στη Βουλή ο κ. Μ. Στρατάκης, με αναφορά του προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εξωτερικών.



“Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του Συλλόγου Φίλων του ENISA, πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τη σημαντικότητα του Οργανισμού και σπεύδει να λάβει μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυσή του, τόσο σε επίπεδο λειτουργιών, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. 

Όμως, ακόμη και σήμερα, κάποια κράτη μέλη συνεχίζουν τις προσπάθειες για υφαρπαγή της έδρας του Οργανισμού, δυστυχώς με τη συνδρομή ελληνικών "Δούρειων Ίππων". 

Έχουν περιέλθει εις γνώσιν μας (του Συλλόγου Φίλων ENISA) οι προσπάθειες του Εκτελεστικού Διευθυντή του ENISA, με την υποστήριξη Ελλήνων αξιωματούχων, για "αθόρυβη μετεγκατάσταση" στελεχών του Οργανισμού στην Αθήνα, ώστε να στελεχώσουν το εκεί γραφείο που παραχωρήθηκε από τις ελληνικές Αρχές αποκλειστικά για συναντήσεις. Μία τέτοια ενέργεια δεν είναι μόνο παράνομη, δεδομένου ότι η έδρα του Οργανισμού έχει οριστεί με νόμο του ελληνικού κράτους, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Οργανισμού στη χώρα μας, και επιβλαβής για την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. 

Μάλιστα, ο Σύλλογος Φίλων του ENISA είναι αποφασισμένος να συνεισφέρει με κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να αποτραπεί αυτή η de facto υπονόμευση της έδρας του Οργανισμού”, αναφέρει ο βουλευτής.

Τέλος, ζητά να λυθούν άμεσα τα χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, ώστε να πάψουν να αποτελούν την αφορμή και τη "δικαιολογία" για συζητήσεις απομάκρυνσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού από την έδρα του. 



Πηγή : Εφημερίδα Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου