Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο δρόμος δε θα είναι εύκολος...


Η ίδρυση του νέου κινήματος έχει ξεκαθαριστεί πως δε συνδέεται με το αποτέλεσμα των εκλογών της αυτοδιοίκησης.  Για αυτό άλλωστε η κυρία Μπακογιάννη είχε από καιρό ανακοινώσει ότι στις 21 Νοεμβρίου θα προχωρήσει στην ανακοίνωσή της.
Εκείνο εντωμεταξύ που αναφέρεται με έμφαση είναι πως το νέο κίνημα θα επιχειρήσει να απαντήσει στην ανάγκη των δημιουργικών δυνάμεων αυτού του τόπου να βρουν διέξοδο, αφού αναγνωρίζεται πως το κενό υπάρχει. Αυτό, επισημαίνεται, ήταν καθαρό και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα τόσο του α’ γύρου, όσο και του β΄ γύρου, με το πρωτοφανές ποσοστό της αποχής, αλλά και από όσους ψήφισαν άκυρο και λευκό. Βέβαια δεν παραγνωρίζεται το ότι αν και υπάρχει κενό αυτό δε σημαίνει ότι ο δρόμος του νέου κόμματος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζουν οι συνεργάτες της, δεν τρέφει αυταπάτες. Ξέρει ότι θα υπάρχουν αρκετοί που θα είναι επιφυλακτικοί και δύσπιστοι απέναντί της. Αυτό που ζητά από τους πολίτες είναι να παρακολουθήσουν από κοντά την πορεία του νέου εγχειρήματος. Να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι πολίτες ότι το νέο κίνημα δε θα ακολουθήσει συνηθισμένες διαδρομές. Αξίζει ωστόσο ν’ αναφέρουμε πως σε κουβέντα της με δημοσιογράφους η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «υπάρχει μεγάλη κρίση αντιπροσώπευσης και ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός έρχεται να “αξιοποιήσει” το φθαρμένο πολιτικό σύστημα». Παραδέχθηκε ότι και η ίδια προέρχεται από αυτό, λέγοντας: «Εγώ θέλω να είμαι ρεαλίστρια και συγκεκριμένη. Θα κάνω την αυτοκριτική μου».



Πηγή : Εφημερίδα Μεσόγειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου