Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο



Σε εμφύλιο πόλεμο βρίσκονται πλέον τα στελέχη της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, με αφορμή δηλώσεις, σχόλια και παραιτήσεις με επίκεντρο το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου. Δεν έφτανε που η Ν.Δ. τοπικά χωρίστηκε στα δύο εξαιτίας των κινήσεων της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, τώρα ό,τι απέμεινε απ’ αυτήν, αντί να μαζέψει τα κομμάτια της και να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, αλληλοσπαράσσεται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.


Οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ, Γρηγόρη Ροκαδάκη, για τις παραιτήσεις μελών της Τ.Ο. Καστελίου της Ν.Δ. που στοχοποιούσαν το βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη έβαλαν «φωτιά», η φλόγα της οποίας έφτασε μέχρι τη Ρηγίλλης, αναγκάζοντας υψηλόβαθμα στελέχη της να επικοινωνήσουν με τον κ. Ροκαδάκη για να του επισημάνουν πως δεν μπορεί ως εκπρόσωπος θεσμικού οργάνου της Ν.Δ. να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο.
Την ίδια ώρα και σε απάντηση των όσων λέγονται, ο κ. Αυγενάκης, συζητώντας με συνεργάτες και φίλους του, ξεκαθάρισε ότι οι ευθύνες της ήττας είναι συνολικές, πως ξεκινούν από ψηλά και εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού. Κύκλοι του βουλευτή επισήμαναν πως και όσοι πεισματικά αρνούνται συνολικά τις ευθύνες και μπαίνουν στη διαδικασία να προσωποποιούν και να στοχοποιούν, είναι βέβαιο ότι εκφράζουν τις προσωπικές τους πικρίες, πιθανόν από τη μη εκλογή τους, ενώ, από την άλλη πλευρά, αυτός είναι και ο κλασικός τρόπος μετάθεσης ευθυνών. Τέτοιου είδους επαναλαμβανόμενα γεγονότα, όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του κ. Αυγενάκη, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η κοινωνία απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς.
Σήμερα, όπως προσθέτουν, κάθε κομματικό όργανο, πέρα και έξω από τις στενές του υποχρεώσεις και αρμοδιότητες, οφείλει αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα να ασχολείται επιπλέον και με τα προβλήματα όλων των πολιτών και όχι μόνο με τα στενά κομματικά ζητήματα. Κάθε πράξη ή δήλωση περαιτέρω εσωστρέφειας δεν ωφελεί ούτε την εικόνα του κόμματος, ούτε την ανασύνταξη των δυνάμεων της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Παράλληλα, οι ίδιοι ανέφεραν πως αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι ποιος πραγματικά αγκαλιάζει τα προβλήματά τους και ποιος πραγματικά επιχειρεί και πετυχαίνει να τα επιλύσει και κατά την παρούσα κρίσιμη οικονομικά περίοδο. Αυτή οφείλει να είναι η βασική προτεραιότητα όλων, θεσμικών ή υπηρεσιακών φορέων και κομματικών στελεχών.
Οπως και να έχει πάντως το πράγμα, οι εξελίξεις στην τοπική Ν.Δ. απαιτούν άμεσες... πυροσβεστικές λύσεις, που μπορούν να έλθουν μόνο από το κόμμα κεντρικά, αφού στο Ηράκλειο δεν υπάρχει κανείς για να παίξει ούτε το ρόλο του διαιτητή ούτε του διαπραγματευτή που θα φέρει την ειρήνη και θα θέσει τις βάσεις για την ανοικοδόμηση της κομματικής οργάνωσης.
Ενδεχομένως, βέβαια, το σενάριο του να φθάσει η κόντρα στα άκρα να εξυπηρετεί κάποιους, αφού -όπως και η «Μεσόγειος» έχει επισημάνει σε πρόσφατο δημοσίευμά της- η Ν.Δ. υπό τις παρούσες συνθήκες και με ένα κόμμα από την κυρία Μπακογιάννη που θα καταφέρει να μπει στη Βουλή κινδυνεύει στο Ηράκλειο να εκλέξει έναν μόνο βουλευτή!



Πηγή : Ελένη Βασιλάκη - Εφημερίδα Μεσόγειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου