Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Καρχιμάκης: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε... Σιωπάτε γιατί ο Μιχάλης εμίλησε!


«Τα δύσκολα έχουν περάσει. Βεβαίως έχουμε ακόμα δρόμο, έχουμε και άλλα δύσκολα μπροστά μας. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρουμε», ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επιτιθέμενος στη ΝΔ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα και πρωτοφανή επίδειξη έλλειψης μνήμης».
«Είναι κουτοπονηριά να ισχυρίζεστε ότι "δεν θα έτρεχε τίποτα" αρκεί να κρύβαμε την πραγματική κατάσταση της χώρας, να δανειζόμαστε και μετά να λέγαμε την αλήθεια. Ξέρετε ότι αυτό θα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Και είναι υποκριτική η στάση σας για το μνημόνιο: Εντός των συνόρων είστε πολέμιοι του. Μόλις βγαίνετε έξω, βάζετε πολύ μνημόνιο στο κρασί σας» τόνισε.


Απευθυνόμενος στην Αριστερά, κατηγόρησε τους βουλευτές της ότι διακρίνονται στην «υπερβολική καταγραφή των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν δυσκολία να αναφερθούν στις ευθύνες της ΝΔ, ενώ η χώρα μπήκε δύο φορές με ευθύνη της υπό επιτήρηση».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρχιμάκης σημείωσε πως «στόχος μας είναι με στοχευμένες δράσεις να βοηθήσουμε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη - και το κάνουμε ήδη στο μέτρο του δυνατού, με το έκτακτο επίδομα στους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, την καθιέρωση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, με μια σειρά από πολιτικές που κάνετε πως δεν τις βλέπετε. Και δέσμευση μας είναι, στην δύσκολη αυτή διαδρομή, όσο πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά μας, να αποκαθιστούμε το εισόδημα αυτών που δεν έφταιγαν για την κρίση, αλλά έβαλαν πλάτη για το ξεπέρασμα της».
Αντιδρώντας στα λεγόμενα του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Γιαννάκης, επεσήμανε πως ο κ. Καρχιμάκης, «ήταν ο συγκεκριμένος συνάδελφος που με επίθετα που ξέφευγαν από τον πολιτικό πολιτισμό, αντιδρούσε σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί όλα εκείνα που τότε κατήγγειλε».


Πηγή : totefteri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου