Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πλακιωτάκης : "Aπίστευτη και σίγουρα ακατανόητη η πολιτική της Κυβέρνησης ως προς τις άγονες γραμμές"


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πραγματικά απίστευτη και σίγουρα ακατανόητη η πολιτική της Κυβέρνησης ως προς τις άγονες γραμμές. Ένα σοβαρότατο ζήτημα, όχι μόνο για την οικονομική ζωή των νησιών μας, αλλά για την κοινωνική συνοχή και συχνά επιβίωση των νησιωτών.
Απτή απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής είναι το γεγονός ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό (που με φυσιολογικές διαδικασίες θα έπρεπε να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από τον Ιούνιο) τρεις μεγάλες γραμμές έμειναν ουσιαστικά στον αέρα, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αρκείται στη σύσταση επιτροπής για την ακτοπλοΐα, η οποία- στην πράξη- ούτε ισχύ έχει, ούτε όμως και την κατάλληλη σύνθεση.
Άλλωστε, είναι δυνατό να συγκροτείται Επιτροπή για την Ακτοπλοΐα, χωρίς τη συμμετοχή των ακτοπλόων; Μήπως, τελικά πρόκειται για μια ακόμη «επιτροπή σοφών», όπως αυτή η οποία κάποτε εισηγήθηκε το διαμελισμό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με τις γνωστές σε όλους επιπτώσεις;
Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία του Πα.Σο.Κ.
Και έπειτα: Αληθεύει -ή όχι- ότι δεν έχει ακόμη οριστεί τι είναι «άγονες γραμμές»;
Έχουν- ή όχι- εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου