Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Δημοκρατική Συμμαχία», Συνέδριο και προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών


Προς το τέλος της άνοιξης του 2011 αναμένεται να διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος. Υπό την προεδρία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη έγινε μια αρχική συζήτηση για την οργάνωση του συνεδρίου, αλλά δεν οριστικοποιήθηκε ο τόπος διεξαγωγής του, ενώ συζητήθηκε η δομή της Οργανωτικής Επιτροπής του, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη αναμένει την προσχώρηση και επίσημα στο κόμμα της των ανεξάρτητων βουλευτών, των κκ. Γ. Κοντογιάννη και Ελ. Αυγενάκη. Ήδη, ο κ. Κοντογιάννης έχει αναλάβει δράση στο κόμμα και του έχει ανατεθεί η οργάνωση του κόμματος στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ο κ. Αυγενάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου, προανήγγειλε ότι «με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών», οδηγείται στη «Δημοκρατική Συμμαχία».
Ο κ. Αυγενάκης αναμένεται να αποστείλει και σχετική επιστολή –όπως έκανε προ ημερών ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης- στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικο, μετά τις εορτές. Ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. κ. Αυγενάκης αναφέρει ότι είναι προσβεβλημένος από τον τρόπο που τον αντιμετώπισε η ηγεσία της Ν.Δ., ασκεί σφοδρή επίθεση στον πρόεδρό της κ. Αντ. Σαμαρά, τονίζοντας πως δεν έχει πρόταση, σχέδιο και στρατηγική.
Μετά τις εορτές, η κυρία Μπακογιάννη, την οποία χθες στη Βουλή, ο κ. Πετσάλνικος, αποκάλεσε «εκπρόσωπο των ανεξάρτητων βουλευτών», θα έχει στην ομάδα της, τους κκ. Κ. Κιλτίδη, Μαρκογιαννάκη, Κοντογιάννη και Αυγενάκη, ενώ η πορεία άλλων δυο βουλευτών της Ν.Δ. –όπως φημολογείται- «κριθεί» με τη στάση τους επί του προϋπολογισμού.
Επί της προετοιμασίας του συνεδρίου, οι συνεργάτες της κυρίας Μπακογιάννη, μιλάνε για «ανοικτή διαδικασία», στην οποία δεν θα υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, αλλά αυτές θα προκύψουν από μακρά συζήτηση με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και ειδικών που δεν συνδέονται με το κόμμα.
Η επεξεργασία των προτάσεων θα προκύψει και από τον προσυνεδριακό διάλογο, τις προσυνεδριακές ημερίδες και συνδιασκέψεις. Σε αυτό το πλάισιο εντάσσονται και στοχευμένες αναπτυξιακές κατευθύνσεις ανά περιφέρεια, τις οποίες θα προετοιμάσουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις.
To συνέδριο θα έχει ως αντικείμενο τη συζήτηση και ψήφιση του Καταστατικού της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», τη διαμόρφωση των προγραμματικών κατευθύνσεων της πολιτικής του και τη χάραξη της στρατηγικής και της δράσης του.
Επίσης, αποφασίστηκε ότι σημαντικό μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής συμμετοχής ομιλητών και συνέδρων στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις. Ακόμη θα γίνουν και ηλεκτρονικές προσυνεδριακές ημερίδες και καταγραφή τους με συγκεκριμένη επεξεργασία των τάσεων και απόψεων στο διαδίκτυο (webpalm).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν δικαίωμα υποβολής τροπολογιών και ηλεκτρονική ψηφοφορία ανά τροπολογία, επί όλων των βασικών κειμένων που θα προετοιμάσει το συνέδριο (προγραμματικές κατευθύνσεις, καταστατικό, κατευθύνσεις στρατηγικής και πολιτικής δράσης). Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στη «Δημοκρατική Συμμαχία», στο προγραμματικό πλαίσιο και στις επί μέρους προτάσεις, για τις οποίες θα υπάρχει βασική οικονομοτεχνική επεξεργασία.
Τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής αναφέρθηκαν στο κλίμα που υπάρχει στις περιφέρειές τους για τη «Δημοκρατική Συμμαχία» και τα μηνύματα που λαμβάνουν, όπως είπαν, είναι αρκετά θετικά.



Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου